Нинова затяга контрола в БСП, слага червени "шпиони" в избирателните райони

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Преди повече от месец Националният съвет на БСП прие новата структура на партията, съобщиха от пресцентъра на левицата. Централно място в нея заема концепцията на Корнелия Нинова, че партията трябва е максимално близо до своите членове. За целта се назначават 31 координатори, които да отговарят за всеки от избирателните райони в страната. Основното е, че те заемат новите си работни места в съответните региони, а не в централата на партията. На „Позитано“ 20 в столицата щатът се намалява и остават шестима организатори, които ще отговарят за 6-те района за планиране. Координаторите по места са основно млади хора, които живеят и работят постоянно в своите избирателни райони. 

С реформата реално партията се доближава максимално до своите членове. В ход е процес на децентрализация на партийния апарат. Това дава и повече демократичност, защото решенията и текущата работа ще се осъществяват на място, което ангажира много повече местните структури с правенето на политика. Досега координаторите живееха и работеха в София и често връзката със структурите на партията се нарушаваше. Реално се откриват много нови работни места като се създава повече гъвкавост и възможности за работа на терен на партията. „Искам ежедневен контакт с хората в страната, работа на терен, засилена връзка център-структури и политики с грижа за хората“, заръча на новите попълнения на партията Корнелия Нинова. 

Не така обаче смятат председателите на общинските и областните структури на "столетницата". Според голяма част от тях новите червени емисари ще играят по-скоро ролята на шпиони и на червени агенти, които ще се бъркат в работата им и ще докладват какво ли не на ръководството в София. Съпартийци на Корнелия Нинова са категорични, че по този начин тя не цели да е близко до избирателите, а да следи изкъсо общините. Този ход пък не бил децентрализация в партията, а точно обратното - пълна власт на червената лидерка и на обкръжението ѝ в "столетницата". Това на свой ред не само, че нямало да сложи ред в поразпиляната партия, а дори да засили интригите и скандалите в БСП, прогнозират опоненти на Корнелия Нинова на "Позитано" 20.