Нов филм на Уди Алън ще открие испанския филмов фестивал

Това е най-новият проект в любовната афера на 83-годишния американски режисьор

Уди Алън

Уди Алън

Новата романтична комедия на Уди Алън "Rifkin’s Festival" ще открие през септември испанския филмов фестивал в Сан Себастиан, което ще бъде и международната му премиера, съобщиха организаторите за АФП, посочва БГНЕС.

Заснета миналото лято в и около самия курорт на северното крайбрежие, историята се фокусира върху американска двойка, която идва на международния филмов фестивал и е зашеметена от фантазията на киното и очарованието и красотата на Испания.

Характерните за Уди романтични заплитания този път са претворени в история с блестящ френски режисьор, който се влюбва в красива испанка, живееща в баския град.

Филмът, в който участват австрийския актьор Кристоф Валц и американската актриса Джина Гершон, е най-новият проект в любовната афера на 83-годишния американски режисьор с големи европейски градове. Продуциран от „Mediapro“, той също включва френския актьор Луис Гарел и испанските актьори Елена Аная и Серги Лопес.

Въпреки несигурността, породена от пандемията от коронавирус, филмовият фестивал - най-голямото филмово събитие в испаноговорящия свят - се предвижда да се проведе, както е планирано – на 18-25 септември.

Това ще е вторият път, когато филм на Уди Алън открива фестивала, след като „Мелинда и Мелинда“ направи това през 2004 г. Тогава фестивалът му даде награда за цялостно творчество.

Прожекцията ще бъде важен момент за Алън, чиято кариера е в застой в резултат на движението #MeToo срещу сексуален тормоз. То възроди съществуващи от десетилетия твърдения, че сексуално е малтретирал своята осиновена седемгодишна дъщеря в началото на 90-те години.

Той последователно отрича исковете, които първо бяха подадени от тогавашната му партньорка Миа Фароу и беше освободен от обвиненията след две отделни разследвания.

Но развихрилото се движение срещу сексуален тормоз предизвика все по-голям отзвук срещу него и миналата година последната му романтична комедия „Дъждовен ден в Ню Йорк“ беше пусната в различни европейски и латиноамерикански страни, но не и в САЩ.