Нов скандал около херцозите на Съсекс: Бащата на Меган ще свидетелства в съда срещу дъщеря си

Причината е остро писмо до Томас Маркъл, публикувано в британския таблоид "Мейл он сънди"

Меган

Меган

Бащата на Меган Маркъл, съпруга на британския принц Хари, е готов да свидетелства в съда срещу дъщеря си по делото за незаконната публикация на таблоида "Мейл он сънди" на нейно лично писмо, съобщи вестник "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

През месец октомври миналата година херцогинята на Съсекс даде на съд "Мейл он сънди" за публикувано нейно лично писмо, адресирано до баща й Томас. Кралската особа обвини вестника в недобросъвестно използване на лична информация и в нарушаването на британския закон за авторските права. Публикацията на писмото беше поредният епизод от скандалните отношения между херцогинята на Съсекс и нейния баща. Той не присъства на сватбата й, която се състоя на 19 май 2018 година. В 5-страничното писмо Меган настояваше Томас да престане да лъже в опитите си да изкара пари от сензационни заявления.

Родителят отново ще потвърди в съда истинността на публикацията, че е бил оставен на произвола на съдбата от дъщеря си, че никой не му е съобщил лично за сватбата й и че тя не се е заинтересувала как е преминала операцията на сърцето му. Томас Маркъл ще опровергае и твърденията на дъщеря си, че тя сама е платила за висшето си образование.