Нова мода в Русия – туризъм „по стъпките на Путин“

"Ростуризъм" подготвя маршрути в Сибир, "вдъхновени" от руския президент

Почитателите на екстравагантния и противоречив руски президент Владимир Путин скоро ще могат да прекарват ваканцията си като него - или поне като имиджа, който си създава, пускайки снимки, докато лови риба, пилотира самолет, плува или язди кон гол до кръста насред сибирския студ. Това е едно от проявленията на тоталитарното общество - подражаването на лидера.

Според съобщение на руската държавна туристическа агенция "Ростуризъм" в момента се подготвят маршрути из някои от най-интересните места в Сибир, посещавани през последните години от Путин и предизвикали широк отзвук сред обществеността.

В свой пост в Инстаграм шефът на "Ростуризъм" Зарина Догузова написа по повод 69-я рожден ден на лидера: "Чудесно е, че вие сам създавате мода за активни пътешествия из нашата страна - риболов, трекинг, почивка сред природата... Това насърчава милиони туристи да открият красотата на Русия."

През годините руският президент си създава имидж на мачо, който си почива със занимания за истински мъже сред суровата дива природа на руския Север. Последната серия снимки, която беше пусната в медийното пространство в Русия, беше по време на мачовската почивка на Путин с министъра на отбраната Сергей Шойгу през септември, когато двамата ловят риба сред сибирските гори.

Според местните медии идеята предизвиква интерес сред руснаците, а според Ростуризъм тя произлиза от тях.

"Получаваме много запитвания от туристи за това къде пътува нашият президент - хората виждат уникални места по телевизията и също искат да отидат там, да опознаят по-добре страната си."

Все още не е обявено кога ще бъде публикуван националният туристически маршрут по стъпките на Путин, но се очаква да бъде до края на годината.

(източник:Dir.bg)