Новата първа дама в САЩ продължава да работи

Джил Байдън - преподавател по английски в колеж, ще запази работата си на пълен работен ден, след като се премести в Белия дом. Тя продължи да преподава в Колежа на Северна Вирджиния през осемте години, през които служи като втора дама, докато работеше в тясно сътрудничество с историческата Мишел Обама. Тя смята Байдън за "скъпа приятелка", която внася "доброта, съпричастност и хумор дори в най-трудните ситуации". "Тя ще бъде страхотна първа дама", каза Обама в изявление до USA Today.

"Наистина ще пренесе ролята на първа дама в XXI век", казва историчката Катрин Джелисън, преподавател в Университета в Охайо, отбелязвайки, че на предшественичките ѝ не е било "позволено" да бъдат като повечето съвременни американски жени.

"Преди американците са искали първите им дами да бъдат в Белия дом и при президента, когато е възможно, казва Джелисън. Може би е дошъл моментът, когато американците ще са по-склонни да приемат идеята, че съпругата на президента може едновременно да бъде първа дама и професионалист."