Масовката на Мая пред празния Министерски съвет: "Смърт!", "Убийци!", "Оставка!"

Провалената кандидат-кметица тръгва из страната да става първа политическа сила

Мая Манолова

Мая Манолова

"Седящият" протест на "Изправи се. БГ" на Мая Манолова събра пред празния Министерски съвет стари муцуни - майките на деца с увреждания и лидера на маргиналната партийка "Възраждане" Костя Копейкин. Въпреки напъните на провалилата се кандидат-кметица, на площада се събраха стотина души със знамена и тъпани, професионално озвучавани със скъпи и мощни колони и огромен тонрежисьорски екип. Явно Манолова е хвърлила доста пари за уличната си акция. Десетки столове бяха наредени от фирма за кетъринг час преди старта. Скъпата организация отново поражда въпроса кой и защо финансира Мая Манолова и в какви зависимости е тя от задкулисните си господари.

Проваленият протестър Никола Вапцаров, който издигна кандидатурата на осъдената за подкуп кметица Десислава Иванчева и дори бе неин зам.-кмет, бе в ролята на тъпанджия, а самата Манолова дойде със сериозно закъснение, за да види с разочарование празните столове и липсата на подкрепа.

Към 11.20 часа Манолова се качи на стълбите пред входа на бившия партиен дом и дръпна пламенно слово, в което призова за 
ревизия на управлението на Бойко Борисов. Бившият омбудсман обяви, че предлага икономически план от 19 мерки, с които държавата да се справи с кризата предизвикана от COVID-19.  С тази програма нейната формация тръгва из страната и ще се яви на предстоящите парламентарни избори.
 
Манолова обеща "Изправи се" да стане първа политическа сила. След обявените от нея икономически мерки множеството започна да скандира "Оставка", "Убийци", "Смърт". 

След Манолова говориха представители на „Системата ни убива".
 
В 12.30 протестът завърши.