Нови циркове в БНТ: Луна и Сидеров стовариха гнева си върху водеща

Волен Сидеров и Луна Йорданова стовариха гнева си върху водещата Надя Обретенова в "Още от деня". Лидерът на "Атака" обвини държавната телевизия, че не отразява арестите му. Той попита защо Румен Радев не подава оставка след скандала с двойното гражданство на Кирил Петков. Сидеров закъсня за участието си в предаването и се наложи проф. Анастас Герджиков да бъде включен за интервю на негово място, въпреки че по правилата на ЦИК трябваше да говори втори. 

След Сидеров в студиото влезе Луна Йорданова, която също нападна Обретенова и обърна ролите. Попфолк певицата започна да задава въпроси защо е бедна и как за 75 години няма лустрация на комунистите и на агентите на ДС. Журналистката едва успя да закрие предаването и обясни на двамата си гости коректно, че спазва закона и им предоставя думата да кажат каквото искат. И двамата ѝ събеседници обаче бяха категорични, че са в държавната телевизия. В крайна сметка Обретенова успя да закрие предаването и с облекчение сподели, че следващата седмица на нейно място ще бъде колежката ѝ Поли Златарева. 

Припомняме, че в неделя Мария Цънцарова се оказа в подобна ситуация. Волен Сидеров отказа да се включи в студиото на БТВ, а водещата се принуди накрая да изгони Луна.