Антикорупционни чиновници "тръгват на училище", ще ги обучават в 4-звездни хотели

Обществената поръчка за това е на стойност 1 242 053 лева без ДДС и се финансира по Новежкия финансов миханизъм

Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР ще обучава своите служители на превенция и противодействие на корупцията с тридневни командировки в 4-звездни хотели, пише "Сега". Обществената поръчка за това е на стойност 1 242 053 лева без ДДС и се финансира по Новежкия финансов миханизъм. За целия период на проекта ще бъдат проведени общо 24 обучителни мероприятия за 150 души.

Парите ще бъдат похарчени основно за логистика, кетъринг, настаняване, както и за осигуряване на озвучителна техника. "Заложени са организирането на семинари, кръгли маси, работни срещи за обмяна на опит и най-добри практики в областта на превенцията и противодействието на корупцията", пише в техническите спецификации на обществената поръчка. Предвижда се обучението да продължи до края на 2022 г.

Служителите във "Вътрешна сигурност" на МВР ще бъдат разделени в три групи. За всяка от тях са предвидени осем тридневни командировки за времето от юни до декември. Първи ще се учат новоназначените в дирекцията, после е ред на експертния състав, а най-накрая е ръководният състав. Всички те ще бъдат обучавани от петима български и двама чуждестранни лектори.

Изискването към участниците в обществената поръчка е да предложат хотели с категория не по-ниска от 4 звезди, с условия за конгресен туризъм, които не са по-далеч от 120 км от примерните дестинации к.к. Боровец и гр. Хисаря. Изпълнителят се задължа да изплаща транспортните разходи до местата за настаняване или да организира собствен транспорт. Освен това ще бъдат изработени минимум 52 комплекта с брандирани папки, тефтери, метални химикалки с гумичка за тъчскрийн.