Аврамова: За 1 г. само 6 общини са поискали освобождаване от винетна такса

Петя Аврамова

Петя Аврамова

"Ние сме дали една година на общините да заявят исканията си кои пътища до кои населени места бъдат освободени от винетната система и те да поемат издръжката. Само 6 общини са дали своите искания за освобождаване на определени пътища от винетната система", каза пред бТВ министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по повод разразилите се през последните дни скандали около винетките и тол таксите.

Тя допълни, че до 2019 г. всички, които са се почувствали засегнати, са карали извън закона без винетна такса.

"Общините трябва да поемат част от издръжката на тези пътища - дали сме такава възможност", заяви Петя Аврамова, като допълни, че чрез АПИ ще разпореди на областните пътни управления да бъдат активни по случая.

Проблем с винетната система няма - 1 година системата работи успешно, а хората имат удобни начини да закупят винетките си.

"2020 г. ще бъде напрегната и предизборна година - всеки един работен казус се превръща в скандална новина. Това ще бъде годината на изкуствените скандали", каза тя във връзка с публикацията на каталунското издание "Периодико", което отново извади на преден план темата "къща на Бойко Борисов в Барселона"