Бабикян за правителство на ИТН: Политиката "Няма да ви го покажа, в последните пет минути ще разберете", не е продуктивна

Арман Бабикян

Арман Бабикян

"Логично е ИТН да представи структурата на МС пред партиите, от които очаква подкрепа. Това е част от легитимна демократична прокуратура, а на нас ще ни трябва малко време, за да решим как ще постъпим", заяви пред БНТ Арман Бабикян, народен представител от ИБГНИ.

"Очакваме смели и компетентни хора. Това е много важно, защото промяната още не се е случила и ще изисква много, много усилия", коментира очакванията към министрите.

"Ние няма да предлагаме кандидатури, мандатът е на ИТН, правото и отговорността - също. Но ние ще кажем мнението си за тези кандидатури", каза още Бабикян.

По думите му, ИТН биха могли да "ревизират" кандидатурите си, ако те не бъдат одобрени.

Бабикян потвърди, че ИБГНИ ще искат писмено споразумение с ИТН по политиките, които трябва да се провеждат.

"Ще искаме гаранции, че ГЕРБ и ДПС няма да имат никакво влияние", добави той.

"Правосъдната реформа, социалната реформа, бърза реформа в икономиката, свалянето на някои данъци и образованието", очерта той приоритетите, от които ИБГНИ няма да отстъпи и подчерта, че на първо място е борбата с корупцията.

"Нямах време да добия мнения за кандидата за премиер. Видях го само по БНТ. Политиката "Няма да ви го покажа, в последните пет минути ще разберете", не е продуктивна. Такъв беше примерът с Асен Василев. Затова трябва да се водят разговори", коментира Бабикян.

Според него, на бъдещото правителство трябва да бъдат дадени 100 дни доверие.