Боксово "кроше" за клеветниците на България в Европарламента

Провалиха се клетвите срещу страната ни, пише евродепутатът*

Александър Йорданов

"Днес на заседанието на Подкомисията за върховенството на закона  към Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европарламента, бяха разгледани доносите на някои неправителствени организации срещу България, които се покриват с доноса на Радан Кънев от ДБ и Елена Йончева от БСП, който, въпреки голямата му реклама в България, успя да събере само 55 подписа от 705-членния парламент. И то да бяха подписи като хората, а то - подписали се социалисти и зелени". Това написа на страницата си във фейсбук евродепутатът от СДС Александър Йорданов.

"Заседанието днес на подкомисията бе закрито, т.е. не можеха да присъстват депутати, които не са членове на тази подкомисия. Но и стените имат уши. Така че бързо стана ясно, че клеветниците на България са станали за посмешище. И не само защото цялото им словесно връткане е било да сипят обвинения срещу българския парламент, че не е гласувал Истанбулската конвенция и респективно не са защитени у нас правата на ЛГБТ общността. Голям рев са дръпнали т.нар. неправителствени организации и за "дискриминацията на ромите". Евродепутатите са изразили загриженост затова, че настоящата българска конституция има недостатъци и следователно трябва да се промени или приеме нова. Това си е направо като боксово круше за БСП, "Демократична България" и останалите защитници на настоящата конституция. Станало е ясно, че няма нищо вярно в твърденията за тоталната зависимост на  прокурорите от Главния прокурор. Всички те са далеч по-независими от него, в сравнение със зависимостта на редица от лидерите на протестиращите днес от знакови за прехода олигарси", коментира Йорданов.

"Като цяло мога да повторя за кой ли път, че няма нищо по-недостойно от това да клеветиш и хулиш държавата си пред чужденци. Ако искаш да промениш нещо в България, то няма проблем - има демокрация, печелиш избори, управляваш и променяш. Но гадните номера, които въртят на България социалисти / за тях това е нещо нормално!/, а заедно с тях и Радан Кънев, категорично не приемам. Недостойни са. И какво ако стигнат до властта? Мислите, че ще се случи нещо добро за България? Не. Няма да се случи. Никога, когато социалисти и техни слуги са идвали на власт, не се е случвало добро на България. Така ще е и сега, ако недай Боже, БСП, подкрепена от патериците, които днес организират метежите по улиците на София, стигне до властта. Но повече информация за днешното заседание на тази подкомисия е споделил и с основание евродепутатът Емил Радев, който е член на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи", завършва поста си Александър Йорданов.

* Заглавието е на Faktor.bg