Борис Ячев, НФСБ: Чака се политически знак от ДПС

Борис Ячев

Борис Ячев

"Прокуратурата трябва докрай на установи дали има опити за радикализиране на ситуацията, създаване на хаос и насилствена промяна на управлението", заяви заместник-председател на ВМРО и председател на Антикорупционната комисия в НС Борис Ячев.

По думите му, президентът Радев трябва ясно да заяви продължава ли да стои зад хората, които извършиха насилие в петък.

"Ролята на тези хора е такава-да бъде окървавен протеста, да се направят провокации срещу полицията, да радикализират ситуацията. Част от тях са от футболни агитки и хора, които са работили в "Национална лотария", каза още Ячев.

Той заяви, че не виждат причина за оставка на правителството, че то не е изчерпало потенциала си.

"Не виждам какъв е проблемът, че прокуратурата е влязла в някои от стаите на президентството, това е държавна сграда, като всяка друга сграда на министерство. Месец преди това прокуратурата два пъти влезе в едно министерство", припомни той.

"Правителството може да падне, когато един от коалиционните партньори оттегли подкрепата си, другата - недоволство от голяма група хора, но на площада има максимум 10 хиляди, а зад управляващата коалиция стоят над 1 милион души. Що се отнася до ДПС, те ще направят политически знак, политическа оценка, на този етап не съм разбрал да имат много по-различно виждане от това, че България се справя с корупцията", коментира Ячев.