Борисов: Радев не се държи като държавен глава, злобен и двуличен е

Бойко Борисов

Бойко Борисов

"Румен Радев не се държи като държавен глава. Президентът трябва да е обединител на нацията. Една минута гледах тази злоба, която не е присъща на обединител на нацията. С какво предизвикахме тази омраза? За 40 минути не е казал нито една добра дума за държавата. Вече злобата и омразата му до такава степен преливат, че не е нужно да коментирам един опозиционен лидер. И то опозиционен лидер с най- много власт в държавата. Аз само първата минута гледах и отидох да играя футбол, защото човек, който започва да говори от името на народа - такъв няма... Левски не си го е позволявал. От името на кой? Кой ти даде право?", каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти по повод интервю на президента.

"Двуличен човек. Един ден хората ще разберат колко двуличен човек са си избрали за президент. Сигурен съм, защото когато тръгна за НАТО ми се обади: "Да отида аз?". Казах му: "Ддобре, отиди". Всеки път си мисля, че когато се разбрахме за НАТО да води и той делегацията, да седне до Тръмп малко да се покаже, че сме решили нещата. Е тази омраза и тази злоба, какво му направихме?".

"2008 г. беше "златният дъжд" - светът се къпеше в пари. След това дойде икономическата криза. След това дойде управлението на Орешарски - национална катастрофа. Срив на банки, фалираха банки. Сега изтеглихме държавата на нива, на които е била в златните години. Всички казват - повишават се инвестиции, износът в последното тримесечие. Той сега си мисли, че ще се кандидатирам за президент и го навиват. Заклех се преди 15-20 г., че този пост не ме интересува. Каква е тази злоба. Те му се смеят във Фейсбук", заяви премиерът.

"Тази злоба просто не разбирам защо. Днес Борис Велчев го поканих да говорим за конституцията, да съобразим какво може и не може. И с Филип Димитров като зам.-шеф на Венецианската комисия да го направим така, че да се приема от Европа, да се приеме от народа, юридическите среди. Какво лошо сме направили?", попита още Борисов.

Припомни, че се вдига и кредитният рейтинг, оправена е КТБ, платени са руските реактори.

Всеки път си мисля, че когато се разбрахме за НАТО да води и той делегацията, да седне до Тръмп малко да се покаже, че сме решили нещата. Е тази омраза и тази злоба, какво му направихме?, каза още Борисов, цитиран от 24 часа.