До 140 км/ч е ускорил Кристиан Николов преди страшния удар в колата на Милен Цветков

Изводът на разследващите е, че Кристиан не е имал намерение да спре и поради тази причина те преквалифицират обвинението в умишлено убийство

Внимателните анализи на събраните до момента доказателства, както анализ на записите на охранителни камери в района, показват, че най-вероятно джипът Audi на Кристиан Николов се е движил със 120 км/ч като е ускорил до над 140 км/ч. без намерение да спира, когато е ударил колата на Милен Цветков, съобщи БНТ.
 
Прокуратурата промени обвинението на Кристиан Николов - той вече ще отговаря за умишлено убийство на Милен Цветков.
 
Резултатите от направените му изследвания показват, че Николов е седнал зад волана след употребата на 4 различни вида наркотици – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепан, със съмнение и за 5-ти, наричан още „сатанинския наркотик“ (адренохром, дериват на адреналина).
 
Изводът на разследващите е, че Кристиан не е имал намерение да спре и поради тази причина те преквалифицират обвинението в умишлено убийство.
 
Излезе и друга катастрофа със същия автомобил от преди 3 години, при която има причинена средна телесна повреда, съобщава още БНТ. За нея на съд е предадена майката на Кристиан Николов - Десислава Пешева. Заради чистото й съдебно минало нейната наказателна отговорност е заменена с административна санкция - глоба.
 
Съмненията на разследващите са, че тогава Пешева е поела отговорност за катастрофа, която е причинена от сина й Кристиан. По тази причина Върховната касационна прокуратура изземва това вече приключило дело, и ако събере достатъчно доказателства, е възможно да го възобнови.