ДПС иска отмяна на законите на Валери Симеонов против шума

Валери Симеонов

Валери Симеонов

ПГ на ДПС внася законови промени в закона за шума, в които настоява да бъде възстановен старият режим преди промените на лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Депутатът от ДПС Хамид Хамид коментира, че рестрикциите по Черноморието заради ранното затваряне на заведенията са донесли само загуби.

"Последните изменения, които бяха внесени в предходната сесия, постигнаха пълно унищожаване на този бизнес и голям отлив от българските курорти. Някой целеше да вкара туристите по хотелите и те да не излизат навън. Ние не желаем българският туризъм да се превръща в пенсионерски или българските курорти да се превръщат в старчески домове. Искаме модерни курорти, които да бъдат посещавани от повече млади хора от цяла Европа, затова внасяме нашият законопроект, който връща стария режим на действие и предоставя в ръцете на общините контрола за шума на открито. Който иска да подкрепя българския бизнес, надявам се ще подкрепи законопроекта, защото всички видяха и тези, които посетиха Черноморието и от репортажите, видяха празни заведения, а десетки заведения въобще не отвориха. Репресия, която започва малко след девет,  тоест в девет часа е още светло, хората още не са седнали да вечерят, идват полицаи и затварят заведението", коментира той.