Джок Полфрийман има 2 много сериозни провинения в затвора, правил опит за бягство

Джок  Полфриймън

Джок Полфриймън

Джок Полфрийман има 2 много сериозни провинения назад в миналото, едното от тях е опасно, а другото е било определено като опит за бягство. Това съобщи зам.-правосъдният министър проф. доктор Николай Проданов на брифинг в министерството на правосъдието.

Той обаче не пожела да отговори кога е бил опитът за бягство и какъв е бил той. Само уточни, че е бил в началото на присъдата му.

Само през миналото лято той е имал 3 дисциплинарни наказания, едното е за разлепване на вулгарни стикери. Той ги е обжалвал в съда, едното е отменено, второто потвърдено, делото за отмяна на третото продължава. И трите обаче са заличени, тъй като са станали преди повече от година.

"Написал съм 7 страници отрицателно становище за пускането на Полфрийман, благодарностите му са иронични", обясни пък Десислав Трайков, зам.-шеф на Софийския затвор защо Полфрийман му е благодарил в единствените си думи, които изрече като свободен човек и каза, че това е ирония.

Той добави, че е депозирал оставката си заради твърдения на Румен Петков, когото дълбоко уважавал в миналото. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов ще реши дали да я приеме във вторник, когато има среща с Петков