Е. Захариева: Позицията на САЩ за "Турски поток" ни е ясна, но не можем да позволим да бъдем заобиколени

Екатерина Захариева

Екатерина Захариева

"Трус има, но сме твърдо решени, заедно с коалиционните партньори да довършим мандата си. Не мисля, че дори БСП не очаква вотът на недоверие, който внесоха да мине", отговори на въпрос дали има криза във властта вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Според нея, депутатите от "Атака", също ще подкрепят кандидатурата на Емил Димитров за министър на околната среда и водите.

"Позицията на САЩ за "Турски поток" или "Балкански поток", както го наричаме е известна и ясна. Но ние работим за интересите на българските граждани, не можем да позволим да бъдем заобиколени и да плащаме транзитни такси. Руският газ е важен за нас", коментира тя темата за американката позиция против "Турски поток".

"Ние сме суверенна държава и защитаваме българския интерес", повтори няколко пъти тя.

"В момента обсъждаме с посолството на САЩ как да повишим информираността кои са най-често допусканите грешки при искането за американски визи, така че да намалеят отказите. В последните години отказите падат с бързи темпове, но за да стигнем под 3% трябва да полагаме усилия", съобщи министър Захариева.