Една снимка скандализира фейсбук: Обединени ОФ леваци! Инвалиди сте!

Това ли ще е коалицията за втория тур на изборите, питат във форумите

Една снимка с кандидати за кметове на София взриви фейсбук от коментари. На 17 септември – Деня на София Мая Манолова, кандидат на БСП и десни, Борис Бонев от „Спаси София“ и Борислав Игнатов от „Демократична България“, седнаха в инвалидни колички в акция, организирана от поддръжниците на Манолова от „Системата ни убива“. И докато тримата политици позираха самоотвержено пред камери и обективи, до тях кротко стоеше едно болно дете, включено като декор в предизборната им акция. 

Постът на Евгений Михайлов на стената му във фейсбук само е провокирал над 300 коментара и споделеяния. Ето някои по-интересни позиции за противоречивата снимка:

Евгений Михайлов, кинорежисьор, бивш депутат от СДС:
„Само не ми казвайте, че това е истина. И няма фотомонтаж? Това ли ще е коалицията за втория тур на изборите? И, ако да, не е ли малко издайническо прибързването, а ДБ?
Клети, клети "демократични" PR-и!
Клета, клета, Синя София...

То не беше герб с камбанка на мястото на паметника на окупаторите...!?  После могила с алея за разходки...!? След това идея за Референдум...!? Мълчание за изложбата “Освобождение Болгарии”...!?  Неглижиране на скандала с Русофилите...!?  Решетников бил безобиден русофил...!?  В деня на празника на София рамо до рамо с Мая Костинбродска...!? Краят вероятно предстои... Не искам да го гледам!
Драйфа ми се!!!”

Иван Сотиров, бивш депутат от СДС, лидер на сдружение ДОМ:
 „Ужас, пиарите на Демократична България ще изядат хляба на собственика на ПИК”.

Моно Петра, художник:
„То на тая снимка за политическа любов иде реч.  И за инвалиди! „

Калин Манолов, журналист, издател:
„Посредствен, да не кажа циничен политически пиар. Особено на Деня на София!.Поне да си бяха направили едно състезание на 100 м с колички! Фандъкова само печели с отсъствието си.

Христо Ст. Христов, издател на сайта ds.bg.
„Това не мога да го разбера. Някои хора по време на избори са готови на всичко за няколко гласа повече. Ужас!”

Нери Терзиева, журналист:
„Малко хигиена няма да им дойде в повече”.

Васил Гарнизов, антрополог: 
„Ужасно безвкусно!”

Емилия Милчева, журналист: 
„Доста тъпо наистина”.

Иван Русев:
Докъде може да доведе популизмът, простотията и стремежа на всяка цена и с всички средства да вземеш властта”.

Милен Павлов:
„Докъде стигнахте, обединени ОФ леваци!
Инвалиди сте, по дефолт! Който си прави PR на гърба на болни хора, няма да стигне далече! Да не съм чул,че на тази снимка има десни хора-НЯМА! Срам ме е от вас!”

Слава Петкова: 
„Да запомним тази снимка! На нея са автентичните хора с увреждания и едно дете в инвалидна количка, което заслужава цялата ни обич и грижа!”