Форумите избухнаха след интервюто на Слави: Няма задкулисие! По-страшно е! Няма нищо! Празно е! Сами сме! И пак сме заложници!

Публиката пита – защо се прахосва скъпо телевизионно време, генералният директор на БНТ да обясни?

Слави Трифонов

Слави Трифонов

Интервюто на Слави Трифонов пред БНТ  снощи предизвика истинско цунами от разнопосочни коментари в социалните мрежи. До сега Трифонов говореше само пред русофила Волгин, но снощи ощастливи и ръководената от Кошлуков обществена медия. Прогнозите бяха, че интервюто със Слави ще е по-важно дори от връчения трети мандат на Корнелия Нинова за съставяне на правителство. Но изявата на шоумена, както и на водещия Бойко Василев бе посрещната изключително негативно и критично.
Ето по-интересните коментари от форумите, които  Faktor.bg събра:

 Горан Благоев, журналист:

"Специално Слави Трифонов пред БНТ"
И кое му беше специалното???“

Евгений Михайлов, кинорежисьор, бивш депутат от СДС: 
„По услужливо лягане на телевизионното килимче не съм виждал.
Бойко Василев имаше поне 10 повода да закове популисткото словоблудството на Слави!!!
Но... 1 час ефирно време по обществената БНТ... на вятъра!!!
Защо???“

Ивайло Дичев, културолог:·
„Трифонов накрая почти се разплака. Никой не знаел какво чувства.
Всъщност основното послание на интервюто беше, че през неговия офис на мега-началник се е низала върволица просители - Иванов, Манолова, Петков, Василев... Не че нещо задкулисно, ама просители, какво да ги правиш.“

Петър Кърджилов:
„Винаги съм твърдял, че Бойко Василев е гола вода като журналист (при все, че беше в комисията, оценяваща магистратурата ми и ме оцени с отличен). 
Сега в интервюто му с Трифонов го доказа. Спестява му най-важните въпроси:
1. Защо ИТН не се опита да направи коалиционно управление?
2. Защо сложи каруцата пред коня, като предложи кабинет с Николай Василев, без да съгласува това с другите партии на протеста?
3. Защо втори път направи същото с Пламен Николов?
4. Защо толкова много държи на министри с тъмно минало, че минира всякакви шансове за редовен кабинет и управление?
5. Защо щом Трифонов иска да свърши работа, нарече "предатели" партиите, които просто искат яснота и отчетност в управлението?
6. Защо ИТН не се съгласиха да подпишат програмно споразумение с ясно разписани цели и задачи, начини за изпълнение и срокове, което да покажат на другите политически субекти, от които искат подкрепа?
7. Защо ИТН решиха да подкрепят Радев, като преди това, в съгласувана акция с ДПС, нападнаха служебните му министри, които се ползват с най-високо обществено доверие?
8. Понятията "политика" и "политики" съществуват в целия нормален свят и означават конкретни различни неща. Защо Трифонов се опитва да редуцира общоприети политически понятия?
Много факти, изопачени от Трифонов, бяха премълчани от Василев, например, че ИТН са предложили на Асен Василев да бъде министър на екологията, а не на европейските фондове - лъжата на Трифонов остана в ефир неопровергана. Списъкът може да се продължи, но основният извод е, че българската журналистика има спешна нужда от нови лица - сериозни, категорични, компетентни и независими.

Ирина Асиова-Диамант: 
„Не, няма задкулисие! По-страшно е! Няма нищо! Празно е! Сами сме! И пак сме заложници!“

Стоян Михалев, депутат от ДБ:
„Добре, защо?! Безсмислено пропиляно скъпо телевизионно време. Генералният директор на БНТ ще трябва да обясни.“

Петьо П. Блъсков, издател:
„Боже, Трифонов се е предал...
Обяснява се, бяга от директни въпроси, но не с агресията, типична за него, а многословно, бавно и вяло. 
Очаквах високопарните му клишета и назидателните поучения, които лее 20 години от телевизора. Няма ги обаче. 
Смирил се е. 
Изглежда изключително зле, лице на тежко болен човек, да не кажа друго...“

Ивайло Мирчев, депутат от ДБ: 
„Отиваш на избори. Хората ти гласуват доверие, изразяващо се в 65 депутати. Нужни са 121 за съставяне на правителство. Нямаш 121, имаш 65. Но се държиш все едно имаш 165. Вместо реални преговори за коалиционно споразумение, с ясни ангажименти, просто показваш един списък с министри, с който всички трябва да се съгласят, нищо, че имаш само 65 представители в парламента. Премиерът в този списък е мениджър продажби в микрофирма, а МВР министърът офшорен адвокат, обвинен в плагиатство. По-голямата част от останалите министри са черна дупка. 
Не представяш управленска програма, обявените приоритети са миш-маш...
Накрая, обаче казваш: Христо Иванов е виновен.
Ами не, не е виновен Христо Иванов. Отговорността е в този, който е решил, че точно това е правилният начин да служиш на страната си. А той не е.“

Стоил Яков, активист на ДСБ:
„Слави повтори няколко пъти, че политиците в следващия парламент трябва да проявят смирение. Дали пък това не означава, че ще оправдае подкрепата си към ГЕРБ или сътрудничеството си с ДПС, със смирението.“

Георги Манев:
„ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ !!!
ОСТАРЯВАМ !!!
Загубих сума ти време да гледам едно облизваческо интервю, по една уж национална телевизия. 
А можеше вече да съм МИЛИОНЕР ...
Само да можех да продавам on-line ХАПЧЕТА СРЕЩУ ПОВРЪЩАНЕ !!!“

Проф. Николай Слатински, експерт по национална сигурност: 
„Напънала се планината и родила мишка.
След това, с извинение, интервю, на мен ми стана още по-безпощадно ясно защо ИТН се напънаха и дори мишка не можаха да родят.
Някога, преди доста години (17-18), бях писал анализ за президента - за предизвикателствата пред Страната на Бойко и Слави. 
Още тогава прогнозирах, че те трябва да се разглеждат като деструктивни политически феномени. Но и моята фантазия се оказа бедна за това колко опасни могат да бъдат те двамата поотделно и заедно!
Доста държави си имат по един набиращ подкрепа абсурден политик-популист, мегаломан с огромно Его и с патологичен нарцисизъм. Само България е наказана с двама такива. 
Единият с произход от съмнителна трибуквена групировка, другият чалга-патрЕот. 
Но не това е най-важното. А фактът, че те нямат абсолютно никаква визия за България, че са оперирани от каквото и да било стратегическо мислене, опростачват огромни маси от хора и по сърце, душа, менталност и ценности не са демократи. 
Сиреч, те са две задънени улици за България. Две улици без изход. Две улици, които не водят заникъде. Две улици, по които има опасност да се лутаме още много дълго като в омагьосан кръг.“

Моно Петра, художник-артист:
„Изгледах Слави при Бойко и с ръка на сърцето мога да заявя, че лафът "Зад всеки успял мъж в България седи ДС" е измислен за него! Този манталитет на "Аз не съм виновен, а те", съм го виждал и при други техни проекти, с по- неуспешни завършеци. „

Иван Анчев, експерт по национална сигурност:
„От интервюто на Бойко Василев с Трифонов тази вечер по БНТ не разбрах две неща: 
1. Какво наложи да гледам аз, данъкоплатецът, по обществената БНТ в петък вечер, един час в праймтайма, намръщената и назидателна физиономия на нищонеказващия Станислав Трифонов? По тази презумпция следващия петък е ред на бръщолевенията на Бойко Борисов, след това на Корнела и накрая (опазил ме Господ) на популисткото кресчендо на Мая Манолова! 
2. Каква е толкова важната причина, че да прекъснат отпуската на Бойко Василев (според ширещите се в София слухове), за да вземе интервю от Станислав Трифонов? Може би сгромолясващият се рейтинг на ИТН? Или необходимостта тройно, петорно и десеторно да се заяви пред целокупния народ, че “нас нищо не ни свързва с ДПС” и “кажи ми, какво нас ни свързва с ДПС?”… Дали пък Кошлуков, Пеевски и самото ДеПеСе не са силно притеснени от тази бързо разпространяваща се аберация и поради тази причина са инициирали днешната журналистическа порно-самоделка.
Гледах напрегнато и в очакване първите 30 минути от интервюто. Но след седемнадесетото или двадесет и третото споменаване от Ст.Тр. на думичката “суверена” ми додея и преминах в режим “телевизионен фон”. 
Та, простете, ако по време на фона съм пропуснал нещо фундаментално и сега критикувам безпринципно… 
А дано, ама надали, както би казала Айше… „

Огнян Минчев, политолог, цитира вместо коментар Станислав Стратиев:
„Ивайло не трябваше да става цар. С това даде много лош пример. От една страна, силно западна свиневъдството, а от друга – управлението. Нещата и до днес не могат да дойдат по местата си.“

Христо Комарницки, карикатурист: Слави, ако в следващите 5 минути не обещаеш поне по таблет, ще изпозаспят не само бабите... Много по-интересен от Слави ми бе С. Дянков, който изплю камъчето - "Хубаво ще е, ако може, в следващото правителство да участва и ГЕРБ." Аз: "Да, добре!"