Генералният директор на БНР напуска предсрочно

Андон Балтаков

Андон Балтаков


"Депозирах молба за предсрочно прекратяване на договора ми за управление на БНР, считано от 6.8.2021 година. Мотивите са дълбоко лични, поради което искрено моля за въздържаност от анализи и коментари", съобщи генералният директор на БНР Андон Балтаков в писмо до служителите.

"Вярвам, че Съветът за електронни медии ще подбере ръководител, който не е обвързан с политически или икономически интереси и който ще продължи работата по трансформацията на организацията", пише още Балтаков и пожелава успех и просперитет на работещите в БНР.

Припомняме, че Балтаков беше назначен за генерален директор от СЕМ през януари 2020 година, а преди това е работил в отдела по стратегическо планиране на агенция Асошиейтед прес, където е заместник директор. Работил е в CNN като старши директор по бизнес операции и видео продукти. По-късно е вицепрезидент, отговарящ за новинарския бизнес на информационния агрегатор ПроКуест, и главен оперативен директор на социалната агенция "Сторифул", част от компанията на Рупърт Мърдок "Нюз Корп".