Х. Иванов: Това е най-краткият мандат на главен прокурор

Христо Иванов

Христо Иванов

"Това е най-краткият мандат на главен прокурор. Приключи морално мандатът на Иван Гешев с неговото изказване, че няма намерение да си "причинява" есемесите, които Васил Божков твърди, че е получавал от финансовия министър Владислав Горанов. Публично заявеният отказ да се разследва Горанов е абсолютен скандал", заяви пред бТВ съпредседателят на "Демократична България" и бивш министър на правосъдието Христо Иванов.

"Гешев, за съжаление, представлява хиляди прокурори", каза още Иванов.

Иванов е разследван в момента заради автентичността на четири подписа, поставени под заповеди, които по думите му са вътрешно ведомствени и в тях няма нищо съществено, важно или нанасящо вреда.

Заради медийни публикации, в които се твърди, че има разминаване между подписите обаче преди 5 години прокуратурата в лицето на Сотир Цацаров решава да започне разследване.

"Аз не се крия - мои са тези подписи. Но 5 години се хаби публичен ресурс, за да се сравняват четири подписа. Не аз, прокуратурата никъде не твърди, че е настъпила вреда, че има обществени поръчки, разходи", заяви Христов.