Иво Прокопиев: За четвърти път ще съдя Бареков за лъжите му

Иво Прокопиев

Иво Прокопиев

"Никога не е имало бариери или възпрепятстване на достъпа от сушата към морето и от морето към сушата", заяви пред БНР бизнесменът и издател Иво Прокопиев и заяви, че къщата му в местността Буджака, пред която днес Николай Бареков организира протест, е частен имот, който е построен по всички изисквания на закона и е бил проверяван многократно.

Той заяви, че за четвърти път ще съди Николай Бареков за лъжите, които говори за него и за семейството му.

Бизнесменът отказа да отговори на твърденията на бившия евродепутат, че заедно с Ахмед Доган управляват България през последните 20 години, като заяви, че "тези лъжи не заслужават коментар".

Иво Прокопиев коментира протестите в страната срещу управлението на Бойко Борисов:

"Кабинетът "Борисов 1" няма нищо общо с "Борисов 2" и абсолютно нищо общо с кабинета "Борисов 3" - нито като качество на хората в него, нито като политики, нито като идеологически посоки, в които ръководи държавата".

Според него, много хора са останали излъгани в очакванията си през последните 10 години, защото това са били години на "пазене на статуквото".

"В началото заявката на ГЕРБ и изборът им беше манифестация, че българските избиратели и бизнесът отхвърлиха тези лоши практики, които тогава беше започнала да развива "тройната коалиция", която се ръководеше от същите хора - водеща роля на БСП и силна роля на завладяване на държавата на ДПС", обясни Иво Прокопиев.

По думите му, това, което може да сложи край на модела на управление, е масово гласуване на хората:

"Избирателната активност трябва да е много висока и да се надяваме, че в следващия парламент ще има конституционно мнозинство, което ще бъде в състояние да демонтира този не съвсем прост монтаж на завладяване на държавата и на институциите, който беше направен през последните години".

Иво Прокопиев посочи, че завладяването на държавата минава през начина, по който функционира прокуратурата:

"Имаме една прокуратура, която е неотчетна пред гражданите и през нея е възможно да бъдат държани в зависимост и всички останали институции". Той определи това като проблем на проблемите.