К. Стойчев: Ако в Китай някой опиташе номера на Владо Каролев, щеше да бъде разстрелян

Красимир Стойчев

Красимир Стойчев

"Работадателите ще предпочетат да освободят работниците си, вместо да приемат мярката 60/40, тъй като те трябва да платят осигуровките на работниците – за тях това значат средства. Важно е колко ще продължи тази епидемия. Вероятно това ще е 6 месеца. Другият фактор, който има значение, е помощта на държавата", заяви предприемачът Красимир Стойчев.

Според Стойчев въпросната мярка е половинчата. 

"Положението е сериозно. България не може да си позволи да дава по 1000 долара на човек като САЩ. Стъпката, която можем да направим е кредит, ако се наложи", каза още той пред бТВ.

"Ней-тежко засегнат е малкият бизнес – магазини, сладкарници, хотели и ресторанти. Това са 800 000 души в страната. За тези хора трябва да има пълен мораториум върху плащанията и данъците", коментира Стойчев. 

"България е оставена сама на себе си. Ако бяхме в еврозоната щяхме да имаме достъп до средства, както Гърция, която тези дни получи 5 милиарда. Затова трябва да разстрелят всички, които бяха против Еврозоната", каза той.

"Китай смачка епидемията като пускаше по един човек от семейство на три дни до магазина. Ако в Китай някой опиташе номера на Владо Каролев, да се разхожда, щеше да бъде разстрелян", коментира още той.