Караджов: Не съм похарчил и стотинка по инхаус договорите за „Хемус“

Питайте премиера чий брокер съм аз, каза още бившият регионален министър

Гроздан Караджов

Гроздан Караджов

Оказахме се в тази ситуация, защото за пореден път в рамките на коалицията се показваше грубо потъпкване на принципите и неуважение на партньорите в коалицията. Това заяви в студиото на БНТ бившият вече регионален министър Гроздан Караджов.

В последния момент беше внесен актуализацията на бюджета, тоест правителството трябваше да гледа нещо, което не е виждало – това преля чашата на търпение. Трябваше да се изгладят неравностите в него, а ние го намираме на масата без да знаем за какво става дума, уточни защо ИТН е взело решение да излезе от коалицията. 

Той бе категоричен, че ИТН няма да  блокира държавата, тъй като ясно са заявили, че ще подкрепят социалната част от бюджета. Така че няма причина да остане бюджетът без актуализация. 

Караджов определи като лъжа твърдението на премиера, че бил искал да налее средства в крадливите фирми по проекта за АМ „Хемус“.

Не съм платил нито една стотинка по договорите за инхаус. Второ – изпратил съм писмо, в което ясно съм описал всички нарушения по изпълнението на проекта за изграждането на „Хемус“. Това беше кризисен пиар, за да бъде заблудено обществото, че става дума за пари. Тоест, че със същите тези крадливи пари ще бъдат узаконени незаконните договори и да се продължи работата по тях, обясни Караджов. 

Той изрази недоумение, че Петков го нарича „брокер“ и попита чий брокер е той. 

Питайте премиера на кого съм брокер, това за мен е лапсус. На кого да съм брокер? Казва, че аз съм искал да нахраня фирмите, че аз съм искал да не спра инхаус процедурите, че съм искал да блокирам бюджета…На всяко обвинение аз отговарям с документи, отсече Гроздан Караджов, като лично показа в ефир част от тях.