Мая Манолова във видео изявление: Благодаря ти, Армен, ти беше първият, който ме подкрепи на 29 август

Мая Манолова

Мая Манолова

"Армен Назарян е първият, който ме подкрепи още на 29 август т.г. с думите "желая ти олимпийска победа от два пъти олимпийски шампион". Това обяви във видео изявление Мая Манолова. Поводът е появилата се днес информация, че двукратният олимпийски шампион Армен Назарян не е част от Инициативния комитет по издигането на кандидатурата й за кмет на София и не са се срещали от една година.

Вижда се и подписана от самия него специално за Манолова книга-албум, с посвещение, което гласи: "На госпожа Мая Манолова с уважение от Армен Назарян".

По време на срещата шампионът се подписва собственоръчно под номер 1 в Инициативния комитет, след като се запознава с декларацията.

Въпреки всичко във видеото Манолова заявява, че уважава решението му, защото "всеки може да промени решението си".

Двукратният олимпийски шампион в класическата борба Армен Назарян останал силно изненадан, като разбрал, че името му е в Инициативния комитет, който подкрепя кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София за предстоящите Местни избори 2019, съобщи "Нов спорт".

Според спортистът, той не се е срещал с Мая Манолова повече от година, нито се е подписвал под каквато и да е инициатива. И няма идея кой е решил да го включи в нея. Назарян подчертава, че това в никакъв случай не означава, че не уважава Мая Манолова, както уважава и Йорданка Фандъкова, посочва stolica.bg.

 Арменецът е старши треньор на националния отбор по борба класически стил, в момента е с екипа си в Казахстан, където в Нур-Султан (преди - Астана) предстои световното първенство от 14 до 22 септември.

 Армен Назарян уверява, че от 20 години е в България и никога до момента не се е месил в политиката.