Методи Андреев: Пълна светлина по казуса „Росенец” – имат ли кмет и мастит бизнесмен достъп и имоти до Доган?

Методи Андреев

Методи Андреев

Христо Иванов показа цялата грозота на българската действителност и видяхме, че български политик не може да стъпи на морския бряг, който е публична държавна собственост, защото е окупиран от Доган и сараите му. Стана ясно, че в този периметър край морето и в тези сараи към онзи момент е имало важна персона, охранявана от НСО. Това предположение се обуславя от наличието на гардовете, които явно, въпреки че бяха по къси панталони, явно не са отишли на това място на плаж. Редно е НСО  да каже кой обект и кое лице са охранявали служителите им.

Този въпрос поставя бившият депутат Методи Андреев. Пред Faktor.bg. той заяви, че настоява за пълно осветяване кои други лица от мафиотския кръг на явната и задкулисна власт  също имат привилегията да присъстват в района на Росенец. 

В публичното пространство има информация, че един кмет, който се представя за един от най-успешните в страната, също често пребивава на въпросното място, а имал и бунгало или каравана. На какво основание му е дадена тази привилегия. Твърди се също, че и едно лице, представящо се за бизнесмен, свързано с кръга на „Котараци”, с източването на КТБ и прехвърлянето на имоти от нея, има вила в близост до сараите на Доган.  Добре е да се провери и изясни от компетентните органи вярна ли е тази информация и на какво основание ползват тези специални права в този район. И ако е така, въпросният кмет трябва да бъде разследван за евентуален конфликт на интереси, а бизнесменът  - за връзки с управляващите, настоява Андреев.