Мика Зайкова оптимист: Ще получим подкрепа за правителството

Мика Зайкова

Мика Зайкова

"Ако ще и Исус Христос да бяхме предложили за министър, пак щяха да му намерят кусури. Все пак към оптимист, че предложеният кабинет ще получи подкрепа, най-вече защото хората са уморени от избори и искат промяна. Нaрoдът кaзa, чe иcкa прoмянa. Втoрoтo нeщo, кoeтo кaзa cувeрeнът e, чe никoй нямa aбcoлютнo мнoзинcтвo и трябвa дa рaбoтим зaeднo. Трeтoтo нeщo, кoeтo кaзa нaрoдът, e "хaйдe cтигa избoри", заяви пред бТВ депутатът от ИТН в Мика Зайкова.

Повод за нейното изявление бяха реакциите към предложения за правосъден министър Момчил Иванов заради публикувани от него статуси в социалните мрежи.

По нейните думи може да се стигне до съд заради тези твърдения.

Зайкова е категорична, че познава почти всички номинирани за министерски кресла в проектокабинета, тъй като са от нейната политическа сила и е участвала в обсъжданията.

"Няма разрив между служебното правителство и "Има такъв народ", категорична беше Зайкова.

По думите и, ИТН се е отказала от идеята да кани служебни министри, защото те искат по-голяма свобода на действие, но не те ще носят политическата отговорност.

"Статутът на служебното и редовното правителство е различен. При президента има повече свобода. При редовен кабинет трябва да се съобразяваш с приоритетите, които са договорили партиите", каза Зайкова.