Не ни пробутвайте Манолова като десен кандидат! Не нам, не нам!

Мая Манолова като защитничка на Орешарски

Мая Манолова като защитничка на Орешарски

Доц. Момчил Дойчев*

По повод внушаваните от самото начало в медиите, че на местните избори в София ще има балотаж и той сигурно ще е между Манолова и Фандъкова:

1. Мая Манолова прокара чл. 417 от ГПК - текст, който дава изключителни права на Частните съдия изпълнители (ЧСИ). Впоследствие се извини в комисия в Народното събрание, а като омбудсман започва да се "бори" с ЧСИ! Не нам, не нам!

2. Благодарените на Манолова десетки хиляди хора не получиха изработените си трудови възнаграждения, защото Фондът не работеше от самото си създаване. Мая Манолова дълги години беше депутат - човек с реална власт да предлага законови промени, но когато граждански организации направиха поредица предложения, за да се отключи Фонда, тя ги пренебрегна. Нещо повече - в 2013 г. гласува за предложенията на БСП, с които допълнително се оряза възможността за достъп до Фонда на ощетените работници.

Но като омбудсман се оказа изключително чувствителна към темата и предложи на депутатите поредица промени. ГЕРБ ги припозна и прие. Впрочем, с допълнителните промени, благодарение на Менда Стоянова, изключи от промените жени в майчинство!

3. Мая Манолова бе ключов участник в изборния преврат „Костинброд“, заедно с Бареков и Цацаров. Това съм го описал в цитирана в медиите статия. Никой не я прочете. Впоследствие депутат на БСП, собственик на една от най-големите печатници, даде интервю, в което заяви, че това е нормален брак. Никой не го чу.

4. Манолова и забегналите „братя“ Галеви и Дупница - първия частен град, както го нарече Първан Дангов - бивш кмет и настоящ кандидат за кмет на БСП. Само това е достатъчно да се каже за флирта й  едновременно с БСП и с някои фантоми, представени от олигархичните медии като „десни“ партии.

5. Манолова със задна дата се извини за „грешката“ си да гласува предложението червеният олигарх Пеевски да стане шеф на ДАНС. Айде нема нужда!

6. Отношението на Манолова като депутат към хората с увреждания? Никакво? – Но нали вече като кандидат-кмет се снима ухилена в инвалидна количка, показвайки изключителна съпричастност!

Не нам, не нам!

*Коментарът е публикуван на фейсбук страницата на автора.