Нинова нямала представа кой на кого какви телефони е давал и кой е уредил срещата ѝ с Решетников

Ген. Решетников препоръча на г-жа Нинова да отиде да се помоли пред една определена икона, за да бъдат честни пред избирателите си, разказа преди три години организаторът на срещата

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира днес допълнителните твърдения около шпионския скандал затова даван ли е телефонът ѝ за връзка с Леонид Решетников.

Тази сутрин пред медиите председателят на сдружение „Русофили“ Николай Малинов заяви, че е дал телефона на Корнелия Нинова на председателя на ФК „Славия“ Венцислав Стефанов, който през 2016 година е уредил среща между Леонид Решетников и Корнелия Нинова.

„Нямам никаква представа кой на кого какви телефони е раздавал. Многократно съм коментирала случая“, каза Нинова.

Припомняме, че през декември 2016 година президентът на футболен клуб "Славия" Венцеслав Стефанов заяви в ефира на бТВ, че лично той е организирал срещата на Нинова с Решетников.

“Аз организирах срещата между Корнелия Нинова и ген. Решетников. Това един голям човек, който много обича България. Той е мой много добър приятел и аз се гордея с това.”

Той сензационно разкри, че е имало реална среща между лидера на БСП Корнелия Нинова и ген. Решетников, въпреки че тя многократно отричаше подобно твърдение.

„Нинова и Решетников разговаряха в кафето на един хотел”, добави Стефанов.

„Защо да няма такава среща? Това е била една опознователна среща. Предполагам, че лидерите на повечето партии в България са се срещали с ген. Решетников.”

„Тази среща е била подготвяна и организирана още в Москва, но не се е състояла. За това стана в България. Срещата беше по инициатива на г-жа Нинова, но тя никога не ме е молила. Тук никой не говори за молби и жалби”, допълни Стефанов.

Той сподели още подробности около тайната среща.

„Ген. Решетников препоръча на г-жа Нинова да отиде да се помоли пред една определена икона, за да бъдат честни пред избирателите си. Той ми каза още, че ген. Румен Радев трябва да се дистанцира от БСП и да бъде генерал на всички българи”, завърши Стефанов.