Нинова: Всички гадаем за списъка, прокуратурата да каже истината

Докато аз съм лидер на БСП, решенията ще вземат от БСП, а не от вътрешни опозиционни сили, отсече лидерът

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Всички гадаем какъв е списъкът на прокуратурата, може би трябва прокуратурата да излезе и да каже истината за това какво е установила, иначе всеки ще гадае със своя версия. Това заяви пред Би Ти Ви лидерът на БСП Корнелия Нинова в типичния си популистки стил по повод оповестения от прокуратурата списък с имена на известни бизнесмени, намерен в дома на един от братята Бобокови.

Няма как обаче, да не й е направило впечатление очевадния факт, че 99% от участниците в мистериозния списък са номенклатури на БКП-БСП и активисти на държавна сигурност. Някои от тях са и в ръководството на оглавяваната от Нинова партия.

За това, че името на Георги Гергов фигурира в списъка, Нинова каза, че не му се е обаждала.

Не сме се чували от няколко месеца, добави тя и каза, че като юрист вярва на прокуратурата.

По темата за коронавируса, Нинова подчерта, че след здравния проблем идва икономическият.

Сега много се говори за ролята на държавата, стига се до там да се национализира. Ние сме автентичните носители на тази идея. Само преди 4 години предложихме държавата да купи ЧЕЗ. Подкрепяме идеята за държавни бензиностанции, но оставаме с резерви за това как точно ще стане. Сигурни сме, че държавните и общински болници ще станат приоритет, коронавирусът го доказа. Наистина се налага да има леви политики през болката и през кризата , която преживяхме, а не през разума, който се опитахме да наложим. Четири пъти предложихме премахване на плоския данък и чак сега се стигна до тази дискусия по същество, подчерта Нинова.

Докато съм председател на БСП, решенията вътре в БСП ще се вземат от БСП и няма да допуснем външни сили да вземат решения. Под външни сили имам предвид в България, други политически и опозиционни сили, добави Нинова.