Очакваме второ действие по русофилската афера – този път в съда

Антон Антонов

Антон Антонов

 Адв. Антон Антонов

 Вождът на "Русофили" в България Николай Малинов се изказва пред bТВ  доста ласкаво за органите на прокуратурата и ДАНС, като подчертава: "сред тези хора имаше симпатизанти на "Русофили"! Отново, внушения целящи смутове и дисбаланс сред българите по отношение на българската прокуратура и ДАНС. Очевадно, Малинов иска да ни убеди, че разследващите са му казали, извинително, че са му симпатизанти? А, ако е така? Не се ли проектират нещата с продължаваното бездействие назад в годините, и защо! Първият русофил в страната твърди още: "Каузата, на която съм се посветил - русофилството е планетарна идея....от България тръгна евразийската идея, русофилската идея..." Случайно ли, Малинов вметна в интервюто си, че евроатлантическото присъствие на България, не било отбелязано в Конституцията? 
Масираната многогодишна медийна подготовка за нови телевизионни проекти, насаждащи прокремълска, проевразийска и друга съпътстваща пропаганда и атака, срещу днешна евроатлантическа България, ЕС и НАТО, какво е, др. Малинов?

Наистина, относно, обвиненията в "шпионаж" и други противодържавни дейности, коментарите жълтеят. Прокуратурата и ДАНС, и техните шефове, не са пиарагенции и говорители, а прагматичен професионален страж на Закона! Те "говорят", чрез законосъобразните си действия и актове, които са достигнали до съд! До тогава мълчание! Нека, компетентните органи, да си кажат думата по законосъобразния начин. И при това следва, да са крайно обективни, съобразяващи се със Закона и геополитическото място на България, не от вчера! Още повече, че дейността на "Малинов и товарищи" е от повече от 10 години и би следвало, прокуратурата, МВР и ДАНС, до сега да са приключили с тая и скачени с нея "завери" в кремълска посока, за които, няма съмнение. Но и реакцията от последните дни, е нещо! Е, очакваме, да видим, действие - второ, в Съдебната зала? Стратезите-подбудители, спонсорите и изпълнителите, е редно да получат, това което се полага по Закон!