П. Симеонов: Много от нещата, които казват БСП изобщо не са верни, но хората си четат фалшивите новини и им вярват

,

,

"От кризата с водата на Перник излиза с много големи активи главният прокурор Иван Гешев и е възможно той да се превърне в една от най-популярните фигури. Борисов излиза 0:0 заради реакцията си към кризата. Самите партньори в коалицията са на "минус", зависи кого ще номинират. Но сме свидетели, че предизборната кампания вече започна", заяви пред БНТ политологът Първан Симеонов "Галъп интернешенъл".

Според него, управлението ще се бори за изпълняване на мандата.

"Политически погледнато, ако не започне да вали, ще трябва да се дадат и други жертви", прогнозира той.

"Вярвам, че кабинетът ще оцелее, всички обективни обстоятелства сочат това. Начинът, по който българите оценяват икономиката, предвидимостта на икономиката и бъдещето не предполага да успее вотът на БСП", прогнозира той.

"Вероятно ВМРО ще се опитат да получат нещо от тази ситуация, защото се чувстват онеправдани. Те са боксова круша в лошите новини, в добрите ги няма", каза още той.

"Големият проблем е, че много се подменя дебатът. Вижте какво говори БСП: боклуци, вода, мръсен въздух...Това е огромна доза популизъм, много от нещата, които казват изобщо не са верни, но хората си четат фалшивите новини и им вярват", коментира той.