Първан Симеонов: Предизборната кампания е гадна, най-лошото предстои

Предизборната кампания е откровено гадна. Ако имат автор тези гадости,нека знае, че в един момент се получава контра ефект. Това каза социологът Първан Симеонов в"Здравей България" по Нова телевизия.

Стигнахме ли пика на пика?

 Имам чувството че най-лошото предстои в кампанията. Голям залог, очевидно най-голям е залогът в София, като че ли затова се случват тези неща. Това виждам аз, разбира се. В условията на кампания нямаме и право да очакваме нещо друго, продължи той.

Част от усилията може би са свързани с опита да се апелира към либералите, към прозападно ориентираните хора, към така наречената десница .Това обаче едно много странно клише, такова  жилаво, че най-вече десницата ще реши нещата. Това донякъде е вярно, но само донякъде, защото при такива избори, при такъв заряд, значение започват да имат и тези, които са малко по дистанцирани от политиката най-младите, които гласуват за първи път, протестиращите, електоратът на ВМРО и НФСБ,  който е важен за балотажа", смята социологът.

"Ако бръкнете в Гугъл и видите какво съм казал, аз предупредих, че ще има гадна кампания. Не съм сигурен, че тази кампания вдъхновява", каза той.