Петков: Деескалацията е нашият основен фокус

Кирил Петков

Кирил Петков



Деескалацията е нашият основен фокус. Това каза министър-председателят Кирил Петков пред журналисти в парламента, цитиран от БГНЕС.

Петков отговори на въпрос във връзка с появилата се информация за испански военни сили в Черно море. „Днес ще имам по-късно вечерта среща с министъра на отбраната и с един от неговите контраадмирали. Това, което беше важно днес да се каже, че имаме ясна позиция по темата и тя е ние сме конструктивни членове на НАТО и ЕС, ще бъдем много стабилен партньор. Едновременно с това и деескалацията е нашият основен фокус и дипломатическото решение на този проблем“, заяви още той.

Министър-председателят посочи, че по темата за Русия от днес ясно заявяваме, че ще имаме конструктивна позиция в НАТО и ЕС и ще бъдем партньор, който ще има ясна и изчистена позиция.

Той коментира, че говори с министъра на отбраната, с министъра на външните работи, с нашите служби и следи много внимателно ситуацията. „В този момент не мисля, че нещо повече е необходимо“, заяви още Кирил Петков.