Пламен Николов с ново твърдение: Цялата парламентарна група взе участие в съставянето на кабинета

Пламен Николов

Пламен Николов

„Цялата парламентарна група взе участие в съставянето на кабинета“, заяви кандидат-премиерът на „Има такъв народ“ Пламен Николов, цитиран от БГНЕС.

Николов и депутатите от групата проведоха среща с представители на „Изправи се БГ! Мутри вън!“, която е първата от серията днешни разговори за обсъждане на поименния състав на проектокабинета. На нея са обсъждани имена на министри, които отново останаха в тайна и не бяха оповестени публично.

„До края на деня ще знаете кабинета“ – отговори Николов на настояването на медиите да разкрие състава на правителството. Как и кога точно ще се случи това не стана ясно.

„Чухме имената на кандидатите за министри, ще ги обсъдим в парламентарната група“, бе краткият коментира на Мая Манолова след разговорите, провели се при закрити врата. Тя бе категорична, че групата ѝ ще вземе решение дали да подкрепи бъдещия кабинет едва в края на парламентарната процедура. Предстоят разговори на „Има такъв народ“ с „Демократична България“ и БСП.

За да сложи край на спекулациите за неговото образование, днес Пламен Николов донесе всичките си дипломи за завършени степени на образование в парламента, за да ги покаже на парламентарните репортери. Диплома за средно образование, магистратура по философия, както и договор за стипендия за реализация на научен проект в Австрия, бяха част от документите. Пламен Николов дори се похвали и със завършена школа за запасни офицери.

„Не подценявайте философското образование, най-големите умове в политическия свят са завършили философия“, заяви той.

На въпроса какво мисли за обвиненията към колегата му в ИТН Петър Илиев, за когото има съмнения, че в един от своите юридически трудове е плагиатствал, Пламен Николов отговори:

„Плагиатството е нещо, с което мислим да се борим и то по много ефективен начин. Планираме да създадем електронна система с изкуствен интелект, която да следи всички публикации, за да могат да се правят отчисления за всички учени, които са цитирани. След като се въведе тази система ви гарантирам, че у нас плагиатството рязко ще спадне“.