Протестиращи блокираха и международен път Е-79 към Гърция

снимка: Фокус

снимка: Фокус

Протестиращи са блокирали международния път Е-79 към Гърция, предава Би Ти Ви. Към момента движението е спряно на изхода на Благоевград в посока Кулата, на кръговото кръстовище след полигона. 

Полицейското присъствие е засилено не сам там, но и по цялото трасе към границата. Репортер на Клуб Z предаде, че полиция има в района на Кресна, Дамяница и след изхода на Петрич. 

От репортажа става ясно, че от едната страна са застанали протестиращите със знамена, а посред платното има оставен автомобил. 

Първоначално е блокирано е движението в посока София, има километрична опашка. Трафикът към Гърция се пропуска периодично. Малко по-късно идеята е променена и се затваря и платното към Кулата. 

Протестиращите казват, че ще останат на пътя, до оставките на правителството и главния прокурор.

Това е второто натоварено трасе, което протестиращите се опитват да блокират. Припомняме, че и към момента, за втори ден подред, остават затворени подстъпите към магистрала "Тракия" край Стара Загора. Блокиран е пътят между областния град и Хасково. 

Още вчера обаче хората от протеста обясниха, че нямат желание да блокират магистралата, а искат да минат през т.нар. Детелина, да направят обиколка и да се върнат в града. Униформените обаче казват, че в една от социалните мрежи имало призиви за спиране на пътя на магистралата и именно за това оставали там и не допускали шествието да премине. 

Към местните протестиращи се присъедиеняват хора от София, Казанлък и Варна. 

Втори ден остава блокиран и пътя Стара Загора - Хасково. Има засилено полицейско присъствие, с цел да бъде предотвратено протестът да се пренесе на АМ "Тракия".