Румен Радев наруши Изборния кодекс, в работно време даде подкрепа на кандидат за кмет от БСП

Президентът за пореден път доказа, че може само да разделя и противопоставя нацията

Румен Радев и човекът на БСП

Румен Радев и човекът на БСП

Президентът Румен Радев отново демонстративно наруши Конституция и вместо да се утвърждава като обединител на нацията, заигра подло за БСП и кандидатите й за кметове. В община Смолян държавният глава се е срещнал днес специално със Стефан Сабрутев, човекът на БСП, който се бори за кметския стол в родопския град. Радев е провел демонстративно срещата с политическо лице в работно време, охраняван от НСО и развеждан с колите им, твърдят възмутени смолянчани.

За подкрепата на държавния глава се похвали и самият Сабрутев. На страницата си във фейсбук той написа:

radev_sabrutev1.jpg

„Днес имах шанса да осъществя важна среща с господин Румен Радев - президентът на Република България. Успях да споделя най-важните си намерения, заложени в управленската програма, която съставих като кандидат кмет и получих добра обратна връзка - главнокомандващият държавата ни сподели, че е добре запознат с обезлюдяването на областта и че районът ни се нуждае от адекватна държавна политика. С реализирането на тази стъпка, бизнесът ще бъде сигурно подпомогнат и това ще открие добре платени работни места. Господин Радев посочи развитието и повишаването на качеството на туризма, като ключов фактор за община Смолян.
Благодаря му, че посети нашия красив град и го поканих отново да го посети”. Сабрутев публикува и няколко снимки, с които демонстрира, че президентът е оказал лично подкрепа към червената партия.

Политолози коментират, че Радев или проявява много лош вкус, или умишлено търси скандал, нарушавайки Изборния кодекс. За гражданите обаче остава разочарованието, че на „Дондуков” 2 няма обединител на нацията, а послушник на „Позитано” 20.