Шест къщи вече изгоряха в Старосел, евакуират хората

"Шест къщи са вече изгорели при големия пожар, който  избухна този следобед край хисарското село Старосел. Горят сухи треви около цялото село,  пламнала е и близката борова гора", съобщи главен инспектор Димитър Бришимов от Пожарната в Пловдив.

"Предстои евакуация на хората", добави  Пенка Ганева, кмет на община Хисаря. 

Тя съобщи, че вече има пожари и в Кръстевич и при хижа "Бунтовна". Кметът е потърсил съдействие от пожарната служба в Стрелча, поискано е и съдействие от поделението в Карлово. 

"Огънят е обхванал 4 къщи. Положението в село Кръстевич също е критично, тъй в селото няма вода", каза за директорът на пловдивската дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Георги Мангараков.

От пресцентъра на полицията в Пазарджик съобщиха, че е за пожара в района на Хисаря са изпратени и две пожарни коли от областната противожарна служба. 

Екипаж от 24-а авиационна база Крумово с вертолет "Кугар" се включва в гасенето на големия пожар, пламнал днес, 4 август, в района на хисарското село Старосел, съобщиха от МО.

Военнослужещите ще помогнат за овладяването на огнената стихия по молба на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".