След шпионския скандал язовир „Копринка” свири сбор за русофилите

В разгара на шпионския скандал с шефа на движение „Русофили” Николай Малинов, българските поклонници на Русия у нас се събират отново на язовир „Копринка” край Казанлък. Това е 16-ят събор на русофилите в България, който днес ще премине под девиза „Европа е по-силна с Русия“.

Според предвартелната програма се предвижда поклонение на Паметника на свободата на връх Шипка и поднасяне на цветя пред паметника на ген. Скобелев в Казанлък. Съборът край бреговете на язовир ще започне с концерт на лауреатите на седмия Национален фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“, чийто заключителен етап беше в петък вечерта в Казанлък. Очаква се гостите да приемат и специална декларация в подкрепа на лидера на „Русофили” Николай Малинов, който тези дни бе обвнен в шпионаж в полза на Русия.

Именно на събора край „Копринка” Корнелия Нинова представи преди четири години кандидатът им за президент Румен Радев. Тогава пред очите на бъдещия държавен глава русофили гориха знамената на НАТО  и ЕС, а престъпната проява се повтаря всяка година.