Следизборно! Що за политически субекти и лидери доминират в България вече 30 години?

Все нови и нови проекти в „дясно“, а мастодонтът „БСП-К“ стои невинен и непокътнат, и служи вярно на олигархията в „евроатлантическа България“

Антон Антонов

Антон Антонов

Антон Антонов

Нека, си кажем Истината за измишльотината - "градска десница"! Това е поредното "синьо балонче", за наивници! ДБ се добра до районните кметове в София, с помощта на гласовете и съветници на БСП, а основната част от гласовете на левичарската „Спаси София“, отидоха за Мая Манолова. Или, самонареклите се, „градска десница“, се състои от, активирани предизборно лица. Обичайно, амбициозни, или неориентирани субекти…
СДС-коалиция 

Всичко тръгна от СДС-коалиция, която беше формирана от един БКП-елит, или "първата крачка"! Постепенно, тази коалиция на базата "Подкрепа" и традиционните възстановени стари партии, започна да се еманципира като - антикомунистически блок. Следващата стъпка, за която не само се говореше, а и се работеше, беше - тази антикомунистическа коалиция, да покрие цялото политическо пространство, от ляво, до дясно. И тогава, несъмнено, щяха да се приемат и лустрационни закони, не само, за обслужващите "служби", а и основно за „охраняваната“ Номенклатура на БКП! Както и новите правораздавателни органи, базирани на новите закони да дадат заслуженото на реално отговорните за 45-те лагерни години!
СДС беше силно и антикомунистическо, до като беше „коалиция“!

Началото на разбиването на антикомунистическата коалиция СДС

Това уплаши сериозно БСП/К, и отново "мозъчният им тръст", направи крачка "втора", при насрочени за октомври 1991 г. избори, антикомунистическата коалиция СДС, се разпада на четири формации, които участват самостоятелно в изборите:
СДС-движение, правоприемник на коалицията, създадена на 7 декември 1989 г. Лидер е Филип Димитров, последният председател на Националния координационен съвет на „старата“ неразцепена организация.
СДС-център, в която влизат БСДП, част от Екогласност и две по-малки местни партии.
СДС-либерали, включваща ЗП, ФКЗД и група, отцепила се от ДП.
БЗНС „Никола Петков“, която решава да се яви на изборите самостоятелно. 

„Ясната консервативна партия СДС“

Ударът беше точен и разтърсващ! Или, сценариите на БСП/К, продължиха с активиране на своите в СДС, като я преобразиха в една партия - дясна и консервативна! СДС-партия беше оглавена от Иван Костов, който никога не е бил част, от нито една формация в СДС, който пое и председателството на СДС. С този политически удар, левоцентристките стари партии като БСДП и БЗНС/НП/, ДП, РДП бяха разцентровани и свити, и подготвени за архивиране. Така се освободи, "лявото" пространство, за опазената от всякакви отговорности БСП/К. И СДС-партия, просъществува един политически сезон! И вместо, да имаме - 15 антикомунистически политически структури, от ляво до дясно, се "изпъчи" една консервативно-дясна с неясна стратегия за бъдещето и кратък живот! 

Продължаване на роенето и задушаването на антикомунистическото начало чрез нови проекти

И последваха, нови „проекти“ разцентроващи до край, антикомунистическото начало, поставено от първите "седесари", които искаха да изграждат различна нова България. И лидерът на партията СДС Иван Костов, се еманципира окончателно от „СДС“, създавайки проектът „ДСБ“, на думи десен и антикомунистически, но в действителност просто, поредното „проектче“, което продължи неуморимото деление на условно „десните“ проекти у нас! И политици и медии, а вече и социални мрежи, прегърнаха мантрата, че само „дясното“ може да пребори „комунистите“! И оставиха, БСП/К да продължи изграждането на „олигархичния капитализъм“, където старата номенклатура и нейните наследници, и пазачи дърпаха конците…

И последваха нови политически проекти в посока център-дясно, като начало НДСВ

Национално движение „Симеон Втори“/НДСВ/ беше основано през 2002 г. като либерална и популистка политическа партия, която даже спечели изборите убедително и създаде правителство, оглавявана от г-н Симеон Кобургготски. И то танцува само едно лято. После, партията беше прекръстена и тръгна по пътя на СДС, надолу…
Междувременно, се активираха и народиха някои стари и съвсем нови политически проектчета, които са ту в дясно, ту в ляво, ту по средата, като ВМРО, НФСБ и весдесъщата АТАКА на Сидеров, която вече открито се бори за евро-азиятски обрат на България… Даже, успяха да се доберат до парламента и властта!

И дойде ГЕРБ, за сега за 10 години...

Или, проектът НДСВ, след като вероятно изпълни задачата си, „стратезите“ от „10 ноември“, решиха да изтласкат нов политически играч – ГЕРБ и Бойко Борисов! 
ГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в България. Тя е основана на 3 декември 2006 г. по инициатива на кмета на София Бойко Борисов, на основата на създаденото по-рано през същата година гражданско сдружение с име „Граждани за европейско развитие на България“ и с абревиатура „ГЕРБ“. И от 2009 г. ПП „ГЕРБ“ е постоянно на власт и печели всички избори, с изключение на „президентските“, които през 2017 г., реши да отстъпи, на БСП/К!
През 2019 г. ПП „ГЕРБ“, спечели и то убедително – европейските и общински избори… Как ще продължи и до кога? За сега, както си вижда от последните 30 години, не гражданите решават… Защото, те чакат и то исторически обосновано – когато са били „рая“, цели 5 века, когато бяха другари, само 45 години… И сега, като електорат, вече 30 години….

Кога най-после „чакащите“ българи ще се превърнат в действащи европейски граждани?

А, през всичките тези изминали 30 годни БСП/К, продължава да стои в парламента на власт, не винаги пряко, но здраво! И нея нито „лустрация“, нито елиминация от политическия живот я лови! Или от 75 години, това е играчът у нас!
Въпросът е, до кога ще търпим това – десните, даже и „градската десница“, а защо не, и истинските леви и патриоти в тая балканска страна, на чакащи и не действащи, европейски граждани?