Социалисти и русофили се строиха до руския посланик пред паметника на окупатора на България

Сн фейсбук на Руското посолствоимки:

Сн фейсбук на Руското посолствоимки:

За поредна година активисти на БСП, русофили и ветерани, представящи се за антифашисти се строиха днес рамо до рамо до руския посланик Анатолий Макаров пред Паметника на съветската армия в София, за да почетат Деня на защитника на отечеството, който официално се празнува в Русия. 23-ти февруари се тачи от 1922 година като ден на Червената армия, но след разпада на СССР бе трансформиран като Ден на защитника на отечеството.

Руският посланик и представители от посолството поднесоха венци и цветя пред мемориала в центъра на София, който реално е паметник на окупатора на България, но вече 30 години го търпим, въпреки, че сме членове на ЕС и НАТО.
Сред по-изявените български представители бяха лидерът на софийските социалисти Калоян Паргов, русофилката Светлана Шаренкова, шефът на СБЖ Снежана Тодорова и др.
Преди две години военният министър разреше поднасянето на цветя да бъде съпроводено с топовни салюти, но тази година вероятно само се е задоволил с дава на разрешение руски военен самолет, пренасящ зенитна ракетна установка за Сърбия да прелети на българското въдушно пространство.
Цветя и венци бяха поднесени и на костницата в кв. Лозенец.

pametnik_23fevruari.jpg