Татяна Дончева към ИТН: Не искайте от нас да споделяме отговорност, за която е ясно, че не сте подготвени

Татяна Дончева

Татяна Дончева

"Има развитие на някакъв сюжет в отношенията между ИТН, ДБ и ИБГНИ и той започна от първия ден след изборите и продължава и до днес. Този сюжет не може да бъде променен от някаква декларация произнесена днес сутринта, тя нищо не променя или заличава от всичко случило се до днес", заяви пред бТВ депутатът от "Изправи се! Ние идваме" Татяна Дончева.

"В политиката има правила, има и хора, които желаят да нарушат всякакви правила. Никога не съм изтърпявала подигравката със съдбата на България и мнението на някого, че той може да направи всичко, което му хрумне, а всички останали са длъжни да се съгласят с прищявките му", коментира Дончева.

"Ние не бързаме да кажем каквото и да било. До петък има срок за внасянето на списъка с министрите. Следващата седмица ще дойде ред да се гласува в НС. Има възможност дотогава да се направи промяна в списъка с министрите. Ние ще кажем всичко когато се стигне до това гласуване", каза Дончева.

"На мен ми се стори малко странно състава на кабинета да бъде представен на партиите, от които се очаква подкрепа на слайдове, без никаква информация за тях", съобщи тя как е минала срещата с ИТН.

"Какво означава фразата: Кой си ти, бе, предлагач? Моля? Не искайте от вас някой да споделя отговорност, за която става ясно, че не сте подготвени. Не знаят каква работа са поели и как да я вършат", обърна се тя към ИТН.

"Смятам, че някой прехвърля на сценаристите отговорности, за които те не са готови, а ние като сериозни хора, ще се опитаме да направим така, че да изгазим от гьола, в който сме попаднали", завърши Дончева