Й. Цонев: Присъствието на националисти в правителството създава нестабилност

Йордан Цонев

Йордан Цонев

"Присъствието на националисти в това правителство, които не са хомогенна част от самата коалиция, създава нестабилност", заяви пред БНТ заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.

Той коментира присъединяването на ДПС към вота на недоверие към правителството като добави, че смяна на властта ще има смисъл тогава, когато е ясна посоката.

"Многото кризи, които се получиха в това управление, бяха породени и от коалиционния партньор, и от недостатъчно стабилност, но може би единственият сектор, за който мога да кажа, че нямаше криза през последните 6-7 години, това е финансовият сектор. Той се управлява консервативно, стабилно и както трябва", коментира той.

"Премиерът Борисов се справя добре с острата фаза на кризите. Той се намесва там, когато кризата влезе в тази фаза, използва различни инструменти на властта и успява. Дори два пъти е използвал инструмента "оставка". Но успява да овладее кризата и да се справи в по-голямата си част. Бих казал, че най-трудно политиците се справяме с кризите в началната фаза", добави той.