Борис Джонсън: Има напредък по сделката за Брекзит

Борис Джонсън заяви пред министрите от кабинета си, че все още „предстои значителна работа“, която трябва да бъде свършена, на фона на продължаващите преговори между британски и европейски представители в Брюксел по сделката за Брекзит преди крайния срок на 31 октомври, съобщава Би Би Си.

Премиерът обаче е категоричен, че има напредък, който може „да защити всички наши интереси“.

Парламентът ще се събере в събота, за да гласува по сделката, постигната от Джонсън на ключовата среща на Европейския съвет в белгийската столица в четвъртък и петък. От лейбъристката партия заявиха, че „ще изчакат и ще видят“ какво ще се случи, но бяха категорични – ще се противопоставят на всичко, което уврежда британските интереси.

Посланиците на 27-те страни членки на ЕС предстои да се срещнат в неделя вечерта с главния европейски преговарящ за Брекзит Мишел Барние и с преговарящия от британска страна Стивън Баркли, за да чуят изхода от интензивните технически преговори през уикенда.

Срещата на Европейския съвет през седмицата се разглежда като последен шанс да бъде договорена сделка по Брекзит преди крайния срок на 31 октомври.