Covid-19 отново наруши коледната традиция на кралица Елизабет II

Елизабет Втора, снимка: БГНЕС

Елизабет Втора, снимка: БГНЕС

Британската кралица за втора поредна години и отново заради Covid-19 нарушава традицията да прекарва Коледа в имението Сандрингам, графство Норфолк.

Миналата година тя също остана в Уиндзор със съпруга си принц Филип и персонал. Херцогът на Единбург обаче почина на 9 април на 99 години и това ще бъде първата Коледа за кралицата без нейния съпруг от венчаването им през 1947 година, съобщава БНР.

Днес в Уиндзор Елизабет Втора със сигурност ще бъде в компанията на сина си принц Чарлз и съпругата му Камила Паркър-Боулс. Все още не е ясно дали другите ѝ двама синове – принцовете Андрю и Едуард - ще се присъединят, но по всяка вероятност това ще стане, тъй като те живеят наблизо.

Дъщеря ѝ принцеса Ан в момента е в самоизолация, тъй като съпругът ѝ Тим Лоурънс е с положителен тест за коронавирус. От Бъкингамския дворец не съобщиха подробности за традиционното коледно послание на кралицата, което ще бъде излъчено в 17 часа българско време, но има информация, че то ще бъде много лично в годината, в която тя загуби съпруга си.