Мицкоски: Спорът с България не е надбягване на 100 метра

Християн Мицкоски

Християн Мицкоски

„Всички, за които Македония е важна, трябва да седнем на една маса, и такава подадена ръка за помощ ще означава съзнателна стъпка и отговорност към народа. Хората ще видят разликата. Един пръчка лесно се счупва, но цял сноп пръчки е здрав като греда. Ето защо тук, от Ташмарунища, в деня на Илинден, изпращам послание за обединение, към нещо, което е много повече от коалиция за власт, а обединение на блок, съставен от безправни, жадни за справедливост и добър живот срещу правителство, което краде живота ни и отнема бъдещето. Илинден обединява поколения македонци за свобода, изпращам апел за обединение срещу Заев и сваляне на най -лошото правителство досега“, каза Християн Мицкоски, лидерът на ВМРО-ДПМНЕ на честването на 2 август, цитиран от БГНЕС.

„Мястото на РС Македония“, подчерта Мицкоски, е в семейството на Европейския съюз, а мини Шенгенът, който наскоро беше одобрен от премиера Зоран Заев, бе оценен като поредното поражение за страната и неизпълнение на най -голямата стратегическа цел - членството в Съюза .

„Спорът с България не е състезание на 100 метра, нито щанд за муртински* дини, той е това, което сме ние, нашата идентичност, огледало и битие. Тази идентичност съдържа илинденския епос“, каза Мицкоски в обръщението си.

Агенция БГНЕС припомня, че Муртино е родното село на Зоран Заев, който на младини се е занимавал с продажбата на дини.