Навални: Рамзан Кадиров е поръчал и организирал убийството на Борис Немцов (ВИДЕО)

Чеченският проруски лидер Рамзан Кадиров е поръчал и организира убийството на Борис Немцов. Това заяви руският опозиционен лидер Алексей Навални.

  На 9 октомври Борис Немцов можеше да навърши 60 години, но през 2015 г. беше подло убит в гърба под стените на Кремъл.

Алексей Навални  говори за това, което в момента се случва с разследването по случая с Борис Немцов - защо истинските поръчители все още са безнаказани, макар и всички да ги познават.
24-годишният Владислав Мордасов беше осъден на 6 години и 7 месеца в колония с максимална сигурност, 19-годишният Ян Сидоров - на 6,5 години по обвинение в опит за организиране на безредици. 20-годишният Вячеслав Шашмин бе осъден на 3 години изпитателен срок, като го признаха за виновен за опит за участие в същите безредици.

Основните доказателства за разследването - се две експертизи, извършени с нарушения,  показания на обвиняемите и свидетелите, като повечето се отказват първоначалните си показания. Мордасов и Сидоров подадоха жалба за изтезание пред Следствения комитет и прокуратурата. Твърдят , че са измъчвани в полицейското управление, специалния център за задържане и същия този Следствен комитет. Не е образувано наказателно производство срещу служители.

Най-малко шестима свидетели казаха в съда, че са принудени да подпишат показания под натиск или изтезания.

Няколко часа преди да бъде убит, Борис Немцов е споделилл, че е заплашван от хора на Кадиров, разказа пред Московския окръжен съд Алексей Венедиктов - главен редактор на радио "Ехото на Москва" още през 2017 г..  Двамата се срещали поне два пъти в месеца. За последно те се видели броени часове преди убийството на Немцов на 27 февруари 2015 г.