САЩ готвят санкции срещу причастните към отравянето на Навални

Законопроектът предполага и подготовка на отчет за "личното благосъстояние на Владимир Путин и наю-близкото му обкръжение, натрупано с помощта на корупционни практики"

Група американски сенатори от Демократическата и Републиканската партии са подготвили и внеси законопроект, предлагащ санкции протув руски официални лица, причастни към отравянето на опозиционния лидер Алексей Навални.

На сайта на демократа Крис Кун е публикуван проектозакона, с който се задължава администрацията на президента Доналд Тръмп да проведе разследване дали Кремъл е нарушил международните договори за забрана на химическото и биологическото оръжия.

Президентът е длъжен да предостави на Конгреса доклад за бившите и настоящи руски представители, причастни към отравянето на Навални, а активите им в САЩ ще бъдат замразени, ще им бъде забранен и достъп до Съединените щати, съобщава Deutsche Welle.

Законопроектът предполага и подготовка на отчет за "личното благосъстояние на Владимир Путин и наю-близкото му обкръжение, натрупано с помощта на корупционни практики".

Превод: Faktor.bg