Списание TIME обяви номинациите за "Личност на 2019 година"

Редакторите на списание "Тайм" обявиха в понеделник десетте кандидати, които ще се конкурират за заветното звание "Личност на 2019 година".

Първата страница на известното седмично новинарско списание е запазена за лицето, който е оказало най-голямо влияние върху света през последната година.

Сред кандидатите, които са включени в този кратък списък, фигурира и президента на Съединените щати Доналд Тръмп. През 2016 година именно той стана личност на годината на списание TIME, след като стана 45-ият президент на САЩ.

Другите кандидати са председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, съоснователя на "Фейсбук" и изпълнителен директор Марк Зукърбърг, капитана на американски женски националния отбор по футбол Меган Рапино, китайския президент Си Цзинпин, министър-председателя на Нова Зеландия Джасинда Ардерн, шведската тинейджърка-активистка Грета Тунберг, протестиращите в Хонконг и личния адвокат на президента Тръмп - Руди Джулиани.

Така наречения "разобличител", който съобщи за комуникациите на Тръмп с украинския президент Володимир Зеленски, също беше включен в списъка с номинации на TIME за личност на 2019 година.