„Грипен“ тръшна от тежък грип много другари – щамът не е шведски, а съветски

Либерали и червени дружно по хибридната пързалка

Руските хибридки стават все по-успешни, когато либерали и червени другари се пуснат дружно по пързалката им. Днес се случи точно това – цял ден медиите и социалните мрежи изобилстват от интерпретации за разговора между Антон Тодоров и Виктор Николаев в студиото на Нова ТВ. Тъпо е да смяташ, че Николаев е жертвата, а депутатът – проблемът на държавата. Но така се размива основната причина за развихрилата се политическа истерия – парламентът нанесе съкрушителен удар върху съмнителния опит на президента Румен Радев и назначения от него служебен кабинет да предопределят победителя при закупуването на нови бойни самолети за армията ни. Тези, които лобираха за „Грипен“ са грипясали тежко, нищо, че от здравната инспекция не са обявили официално новият щам. Няма съмнение обаче – той е руски или поне

създаден в руски лаборатории

От осветявнето на аферата „Грипен“ и президентът Радев, и генералът Радев са в поза „партер“. А това е твърде унизително за руския отбор на „Дондуков“2, но уви достойнството и служенето на чужди интереси не вървят винаги ръка за ръка, още повече, ако  столетница, обръгнала от национални предателства, е пътеводна звезда на първия мъж в държавата. 

В Полша Румен Радев все пак успя поне малко да измие срама от провалената сделка с шведите и от станалите публични разкрития, за това как функционира администрацията му, селектирана от явни русофили. Българският държавен глава поиска отново да паднат санкциите срещу Русия. Хибридната му акция беше добре прицелена. Нанесе удар точно в сърцето на най-чувствителния член на ЕС и НАТО. И всичко това направи

независимо от националното ни достойнство,

независимо от националните ни интереси, независимо от следите, които ще личат по тялото на България от руските и съветските гаври с стремежа на всеки да бъде свободен.
Благодарностите не закъсняха. ТАСС съобщи преди час, че в Кремъл са доволни от българския президент. Доволни са сигурно и менторите му от БСП, които преди година го изстреляха на върха. 
Но за руския проблем у нас все по-трудно се говори, затова все по-често Нова ТВ ще дава с часове думата на пропагандисти на Кремъл като Александър Дугин, за когото границите на много европейски държави, включително и на Гърция, са затворени.